عضو هیات علمی سازمان تات:
تسریع در برداشت محصول پسته از خسارت سرمای زودرس پاییزه جلوگیری می کند
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تسریع در برداشت محصول پسته از ایجاد خسارت سرمای زودرس پاییزه به محصول امسال جلوگیری میکند.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، علی اسماعیلپور، با اشاره به اینکه در اکثر مناطق پستهکاری کشور به دلیل نوسانات دمایی اواخر اسفند سال گذشته و اوایل فروردینماه سال جاری، تأخیر گلدهی و متعاقباً تأخیر تشکیل میوه پسته اتفاق افتاده است گفت: تأخیر تشکیل میوه پسته باعث تأخیر شروع رشد مغز پسته در اوایل تیرماه شده است.
وی افزود: تأخیر شروع رشد مغز پسته باعث مواجهشدن با گرمای زیاد (بالاتر از ۴۰ درجه) و طولانیمدت (بیش از ۴۰ روز در تیر و مرداد) گردیده که خودبهخود باعث سقطجنین و افزایش درصد پوکی محصول پسته امسال شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده پسته و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان تصریح کرد: شدت گرمای روزانه بیش از حد باعث کاهش فتوسنتز و افزایش دمای شبانه بیشتر از حد نرمال باعث مصرف اندوخته غذایی، تأخیر تکمیل رشد مغز و ایجاد تأخیر در رسیدگی شده است که این تأخیر ۱۰ الی ۱۵ روزه نسبت به شرایط نرمال در هر منطقه است.
اسماعیلپور بیان کرد: باتوجهبه تأخیر ایجاد شده و افزایش احتمال برخورد زمان برداشت محصول پسته با زمان وقوع سرماهای زودرس پاییزه توصیه میشود، پس از ایجاد شرایط مناسب شروع برداشت، با حداکثر تعداد نیرو برداشت محصول در کوتاهترین زمان ممکن انجام و بلافاصله فراوری شود تا امکان ایجاد خسارت سرمای زودرس پاییزه منتفی شود.
وی اظهار کرد: تأخیر برداشت محصول پسته باعث ایجاد لکههای قهوهای و زردرنگ در پوست میوه، افزایش آلودگی قارچی، کاهش بازار پسندی میوه و ایجاد ضعف عمومی درخت میشود.